
Mikä on Telecom?
Telecom on monessa maassa toimiva tietoliikennepalveluja tarjoava yritys. Telecom toimii esimerkiksi Tunisiassa, Algeriassa, Turkissa, Briteissä, Kiinassa, Liettuassa, Nepalissa sekä Argentiinassa. Sillä on toimintaa myös muun muassa Australiassa, Italiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tällä sivustolla kerrotaan Telecomin toiminnasta eri maissa sekä Telecomin toimialaan liittyvistä palveluista. Hyvin toimiva nettiyhteys tuo maan kansalaisille entistä enemmän mahdollisuuksia päästä käsiksi tietoon. Hyvä esimerkki tästä on Kiinan Telecomin Nepaliin vetämä kaapeli, jonka avulla nepalilaiset pääsevät käyttämään meille länsimaalaisille niinkin itsestään selviä sivuja kuin Googlea ja Facebookia. Kerromme tällä sivulla lisää myös tästä kaapeliprojektista, joka ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan.
Telecom Pohjois-Afrikassa
Telecom toimii sekä Tunisiassa että Algeriassa, ollen molemmissa tärkeä matkapuhelin- ja internetpalveluiden tarjoaja. Tunisiassa Telecomilla on yli 6 miljoonaa käyttäjää ja se työllistää Tunisiassa yli 8000 työntekijää. Massa toimivan Tunisie Telecomin omistaa Telecom DIG yhdessä Tunisian valtion kanssa. Valtio omistaa Tunisie Telecomista 65 prosenttia.
Algerie Telecom tarjoaa algerialaisten käyttöön esimerkiksi 4G-nettiverkon, joka on nopeuttanut maan nettiyhteyksien toimintaa huomattavalla tavalla lyhyessä ajassa. Tämä muutos on tuonut mukanaan paljon hyvää, mutta toisaalta maassa on myös alettu huolestua nettiaddiktien määrän lisääntymisestä siinä määrin, että ongelmaa on alettu kutsua kansalliseksi ongelmaksi ja maahan on perustettu Afrikan ihka ensimmäinen tällaisten addiktien hoitoon suunnattu klinikka. Yrityksen pääkonttori sijaitsee maan pääkaupungissa Algerissa.
Telecom Kiinassa
Kiinassa Telecom on toiminut jo vuodesta 2002 ja sen Kiinan päätoimipiste on Beijingissä. On aika mielenkiintoista, että suomalainen yritys Idean Research, joka on erikoistunut tutkimaan käyttäjäkokemuksia sekä tarjoamaan koulutusta ja asiantuntijapalveluita, on ollut mukana myös kehittämässä Kiinan Telecomin toimintaa heidän palveluidensa ja tuotteidensa osalta.
Kiinaa voida
an pitää markkina-alueena, joka kasvaa nopealla ja voimakkaalla tavalla ja myös monet suomalaiset tahot ovat laajentamassa toimintaansa juurikin Kiinaan. Kansainvälisyys näkyy jo Suomessakin ja onkin hienoa, että kotimainen yritys on päässyt mukaan tällaiseen kehittelyprosessiin. Miksi sitten suomalainen yritys on valittu näin haastavaan kansainväliseen projektiin? Ensinnäkin Idean Research pystyy tarjoamaan sellaisia työkaluja, joilla voidaan analysoida kerättyä tietoa ja käyttää tätä tietoa hyödyksi tuotekehittelyprosessissa. Samalla pyritään parantamaan asiakkaiden käyttäjäkokemuksia. Eräänä projektin tavoitteena on kehittää uudenlaisia palveluratkaisuja työprosessien tehostamiseksi. Tuotantolaitoksissa työskentely on vaativaa, minkä vuoksi näiden työprosessien tehostaminen on tärkeää.
Moni Kiinassa matkustellut suomalainen, on sitä mieltä, että China Telecom tarjoaa maan parhaan nettiyhteyden. Yleisesti ottaen kaupunkialueilla netti toimii Kiinassa hyvin. Jos kuitenkin olet lähdössä Kiinaan lomalle tai töihin, kannattaa hieman tutkailla etukäteen erilaisia nettivaihtoehtoja. Esimerkiksi Nokia on myynyt Lumia-puhelimiaan Kiinassa yhteistyössä paikallisen Telecomin kanssa. China Telecom on operaattoreista suuruusjärjestyksessä maan kolmas.
China Telecom Global eli CTG toimii myös Nepalin puolella, mikä on tuonut nepalilaiskäyttäjien ulottuville entistä enemmän sivuja. Esimerkiksi Googlea tai Facebookia ei ennen saanut käyttää Nepalissa, mikä kuulostaa länsimaista katsottuna kummalliselta, ovathan nämä eräitä netin suosituimmista sivuista. Valokaapelien asentaminen Nepaliin ei ollut aivan mutkatonta ja asennustyöt viivästyivätkin suunnitellusta aikataulusta. Syynä myöhästymiseen oli alueella tapahtunut lumivyöry, joka vaikeutti asennustöitä. Lumivyöryn vuoksi kaapelille suunniteltua reittiä päätettiin muuttaa, mikä tietysti aiheutti asennustöiden viivästymistä.