Tekstiviesteistä WhatsAppiin

Tekstiviesteistä WhatsAppiin

Kun ensimmäiset kännykät tulivat markkinoille, oli niiden tekstiviestien merkkimäärä rajattu tarkoin. Kännykät kehittyivät ja hiljalleen merkkejä sai olla enemmän, mutta toki pitkät viestit maksoivat useamman kuin yhden viestin verran. Sittemmin internet alkoi kehittymään, jonka mukana kehittyivät myös puhelimet. Puhelimet muuttuivat älypuhelimiksi ja viestintätapoja oli monia. Perinteiset tekstiviestit eivät ole olleet käyttäjien suosiossa enää pitkiin aikoihin. Suomalaiset ovat alkaneet käyttää muita viestinnän muotoja, kuten WhatsAppia sekä Facebookin Messengeriä. Nämä molemmat kuuluvat sosiaalisen median palveluihin. Sosiaalinen media ei enää missään nimessä ole vain nuoria varten, kuten ensimmäiset IRC-Gallerian tyyliset sosiaaliset mediat. Nykyisin Facebook ja WhatsApp löytyy kaiken ikäisiltä kansalaisilta.

WhatsApp on suomalaisten keskuudessa suosituin

Monet yritykset ovat tehneet tutkimuksia siitä, mitkä viestinnän muodot ovat suomalaisten keskuudessa suosituimpia. Tutkimusten mukaan WhatsApp on kaikista suosituin ja se löytyykin suurimmalta osalta suomalaisista. WhatsAppia varten tarvitsee kuitenkin älypuhelimen. Jos sinulla ei vielä ole sellaista, voi älypuhelimen ostaa joko myymälästä tai netistä. Tänä päivänä älypuhelimia on monessa eri hintaluokassa. Kalleimmat puhelimista ovat yli tuhannen euron hintaisia, mutta niistä löytyy vastaavasti paljon ominaisuuksia. Puhelimen voi ostaa myös lainarahan avulla. Lainaa voi saada vaikka 20000 euroa, mutta niin paljon puhelimet eivät sentään maksa. Suomessa lähes jokaisella on mahdollisuus ostaa haluamansa puhelin, sillä rahoitusvaihtoehtojakin on moneen eri lähtöön.

Kun puhelin on sopiva, siihen voi ladata erilaisia sovelluksia. WhatsApp on sovellus, joka ladataan puhelimen omasta kaupasta. WhatsApp on saatavilla kaikille käyttöjärjestelmille, joten se toimii kaikissa älypuhelimissa. WhatsAppin voi ladata myös tietokoneelle, joten sitä voi käyttää monien eri laitteiden kautta. Tämä voikin osaltaan selittää sen suosiota. Toinen syy suosiolle lienee se, että WhatsApp on ilmainen tapa kommunikoida ystävien ja sukulaisten kanssa. WhatsAppissa voi soittaa tavallisten puheluiden lisäksi videopuheluita, joten se on monikäyttöinen. Voipa sitä käyttää Skypen tapaan myös työasioiden hoitamiseen, sillä työelämäkin on muuttunut siten, että nykyään tehdään paljon etätöitä.

DynamiX