Perinteinen vai sähköposti? Kumman kannattaja sinä olet?

Perinteinen vai sähköposti? Kumman kannattaja sinä olet?

Sähköpostien määrä on viime vuosina koko ajan lisääntynyt. Samaan aikaan perinteisen kirjepostin määrä on vähentynyt ja postin kulku ratkaisevasti hidastunut. Milloin sinä olet viimeksi saanut perinteistä kirjepostia?

Sähköposti vai perinteinen kirjeposti?

Sähköpostin edut perinteiseen kirjepostiin verrattuna ovat kiistattomat. Sähköposti kulkee muutamissa sekunneissa lähettäjältä vastaanottajalle, kun kirjepostin kulku puolestaan kestää muutamia päiviä, jopa viikon. Sähköpostin lähettäjä voi myös pyytää lähettämästään viestistä tai sähköpostista kuittauksen, että vastaanottaja on lukenut viestin.

Suomessa Liikenne- ja Viestintävirasto Traficom valvoo sekä postilain että postilakiin perustuvien määräysten noudattamista. Kirjeiden, lehtien, postilähetysten ja pakettien kulkua seurataan erittäin tarkasti. Posti on liikelaitos, jossa päätäntävaltaa käyttää omistaja Suomen valtio. Intenetin vallattua markkinat viestinnän alueella, postin ydintehtävänä ei ole enää kirjepostin jako vaan liikelaitoksena toimiminen. Käytännössä postin tehtävänä on tuottaa voittoa.

Posti kulkee – kusti polkee

Postia kuljetetaan perinteisesti Posti-logolla varustetuilla pakettiautoilla jakelukeskuksista kansalaisille. Perinteistä kirjepostia, paketteja ja muita postilähetyksiä kuljetetaan Suomessa yhä etelästä pohjoiseen.

Postia jaetaan kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa keliolosuhteissa, joten jakeluautoissa toimivat valot ovat erittäin tärkeät. Onko sinullakin paketti- tai henkilöauto, jossa esimerkiksi työsi vuoksi toimivat valot ovat erittäin tärkeät? Tiesitkö, että turvallisen ja toiveidesi mukaisen pakettiauton saat kätevästi asentamalla autoosi tasovilkut, valorampin tai vilkkupaneelin.

Turvallisuus ensin – toimivat ajovalot ovat kaiken a ja o

Korkean polttoaineen hinnan aikana kannattaa säästää aikaa ja rahaa tilaamalla tehokkaat ajovalot asiantuntijalta Nordeye-nettikaupasta. Nordeye on nettimyymälä, joka tarjoaa työvälineet sekä yksityiselle kansalaiselle, yrityksen edustajille ja ammattikuljettajille. Nordeye tarjoaa tehokkaita ajovaloja niin yksityisen kansalaisen kuin postinjakajien käyttöön kaikkialla Suomen ja Euroopan tieosuuksilla. Arvostettu Nordeye palvelee ammattilaisia ja perusautoilijoita!

Hanki näkyvät lisä-, sivu-, ja äärivalot sekä varoitusvalot kätevästi verkosta Nordeye.fi -nettisivustolta

Muistatko aikaa kun talvisessa maisemassa kaukaa tulevan postiauton valot valaisivat koko maiseman? Ne olivat merkki siitä, että päivän lehti saapuu pian jokaisen kylän asukkaan postilaatikkoon ja samassa ehkä kirje jos toinenkin. Nykyäänkin postiautot ajelevat pitkiä matkoja muun liikenteen seassa, jossa näkyvyys on todella tärkeää. Tutustu hupputehokkaisiin vilkkupaneeleihin-, kohde- ja lisävaloihin sekä työvaloihin Nordeye.fi -verkkosivustolla.

Erityisesti seniori-ikäiset ja keski-ikäiset suomalaiset tuntuvat vieläkin kaiholla muistelevan perinteistä postinkulkua. Postin kulun luotettavuutta ylistetään menneiden vuosikymmenien ajoilta, ja moni muisteleekin kaiholla, miten kirje tai joulukortti tuli perille, vaikka vastaanottajan tarkka osoite ei aina ollut tiedossa. Joskus kirjeessä saattoi lukea vain: “Severi Kokkola” ja oikea vastaanottaja onnellisesti kuitenkin usein löytyi.

Nykyään asiat eivät aina ole yhtä hyvin. Postin jakelussa on ollut katkoja ja jaettavat lähetykset eivät ole aina löytäneet perille. Jakelureittejä ja -aikoja on uudistettu ja vähentyneet postimäärät ovat tarkoittaneet henkilöstön vähenemistä.

Joulukortit painotuotteina vai sähköisesti?

Asiantuntijat ovat ennustaneet, että tulevan viiden vuoden kuluessa jaettavan postin määrä tulee nykyisestä puolittumaan. Postinjakelussa se tarkoittaa, että alueellisia eroja tulee syntymään yhä enemmän, työpaikat vähenevät entisestään ja jakelukustannusten määrä kohoaa. Edes joulu ja joulukorttien jakelu eivät enää pelasta tilannetta. Nykyään pakettipalvelut ja verkkokauppa pitävät “Postin liikelaitoksena hengissä.” Asiakasta halutaan kuitenkin edelleen palvella ensiluokkaisesti muuttuvat olosuhteet huomioiden.

DynamiX