Minkälainen on internetin tulevaisuus?

Minkälainen on internetin tulevaisuus?

Internet-palvelujen keksiminen kuuluu maailman suosituimpiin keksintöihin. Tiedon tarve on tällä hetkellä kaikkialla maailmassa erittäin suuri. Internet palvelee kaiken ikäisiä henkilöitä, luo työpaikkoja, tarjoaa koulutusta ja kertoo maailman mielenkiintoisimmista tapahtumista. Internetistä löytyy myös valtava kuvapankki, josta löytyy laadukkaita kuvia joka lähtöön.

Käytännössä internetistä, eli verkosta on tullut suosittu kokoontumispaikka kaikille ihmisille iästä, mielenkiinnon kohteista tai sukupuolesta riippumatta. Internet toimii kirjastona, kauppana, lääkärin vastaanottoasemana, toimistona, työpaikkana, opiskeluhuoneena, elokuvasalina, urheilukatsomona ja pankkina kaiken muun ohella.

Testaa kuinka netti toimii

Miksi et siis kokeilisi kuinka nopeasti ja kätevästi netti käytännössä toimii? Tilataan vaikkapa lemmikille verkosta ruokaa, leluja, peitteitä, pantoja, talutushihnoja tai lisäravinteita – kaikkea löytyy esimerkiksi Zoo.fi nettikaupasta. Tiesitkö, että Zoo nettimyymälä on tavarantoimittaja, joka tarjoaa yli 12 000 lemmikeille tarkoitettua tuotetta. Ostaessasi tuotteita saat ne tunnetusta ja suositusta Zoo.fi verkkokaupasta suoraan kotiisi muutamassa arkipäivässä. Tutustu tuotteisiin ajan kanssa verkossa.

Netistä on siis moneen tarkoitukseen ja internet tarjoaa tiedon lisäksi paljon erilaisia elämyksiä. Netistä voi löytyä myös “vinkkejä ja tietoa” sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät palvele hyvää tarkoitusta. Tutkitaan asiaa seuraavaksi paremmin.

Kampanjat, eläinlääkärituotteet ja eläinapteekki

Tiesitkö, että lelujen ja varusteiden lisäksi verkossa on saatavilla eläinlääkäreiden suosittelemaa ravitsemuksellisesti oikein koostettua dieetti- ja erikoisruokaa lemmikeiden tarpeisiin. Eläinapteekista puolestaan löytyvät tuotteet muun muassa lemmikkien silmien, korvien, kynsien, tassujen ja kasvojen puhdistukseen ja hoitoon sekä hampaiden hoitoon että iho-ongelmiin. Käy katsomassa sivustolta zoo.fi, josta löytyy myös oikeanlaiset tuotteet lemmikkien hygienian että hampaiden hoitoon sekä täiden, kirppujen ja punkkien häätämiseen. Valikoimaa löytyy siis joka lähtöön, joten kannattaa käydä katsomassa tarkemmin sivustolla zoo.fi

Tiedon aarreaitalla on kaksi puolta

Internetin “isänä” pidetään henkilöä nimeltä Tim Berners-Lee, jonka ohjelmoimaa alustapalvelua käytettiin saatavilla olevan tiedon jakamiseen tutkijoiden käyttöön ympäri maailman. Nykyään tuota World Wide Web -palvelua käytetään päivittäin kaikkialla maailmassa. Internetin nykytila huolestuttaa jopa sen keksijää. Tällä hetkellä internet on kaiken hyvän ja tarpeellisen tiedon lähde, mutta se on luonut myös mahdollisuuksia rikollisille ja huijareille.

Internetin syntymäpäivänä julkaistiin avoin kirje, joka on internetin isän Tim Berners-Leen kirjoittama. Kirjeen alussa valaistiin sitä, minkälainen on nykyään internetin merkitys ihmiskunnan keskuudessa. Internet tuo runsaasti tietoa asiasta kuin asiasta, internetin kautta on saatavilla ensiluokkaista viihdettä, tieto on nopeaa, eli netti kertoo tiedot muutamien minuuttien kuluttua siitä, kun maailma on jotakin tapahtunut. Internetin “isä” Tim Berners-Lee haluaa tuoda netin kaikkien maailman kansalaisten saataville, asuvat he sitten missä tahansa.

Työskennellään yhdessä internetin paremman tulevaisuuden puolesta

“Internetin isä” Tim Berners-Lee näkee internetin tulevaisuuden erittäin valoisana. Internetin tarkoituksena on luoda jokaiselle selkeät lait, normit ja standardit. Tim Berners-Lee odottaa globaalin verkkoyhteisön toimivan yhteistyössä yritysten, kansalaisten ja eri valtioissa toimivien hallitusten kanssa.

Valtioiden harteille Tim Barners-Lee “heittää” vastuun tavallisten kansalaisten yksityisyydestä ja tietosuojasta. Kaiken pitää internetissä olla haettavissa ja löytyä tulevaisuudessa “turvallisuus edellä” -periaatteen mukaisesti.

Sosiaalisen median merkitys tulee kasvamaan

Sosiaalinen media edistää tahollaan ajankohtaisten uutisten ja tiedon saannin merkitystä. Sosiaalinen media ei ole sidottu tiettyyn ikäryhmään, vaan sosiaaliseen mediaan ovat tervetulleita kaikki. Nykyään ihmiset käyttävät runsaasti aikaa sosiaalisen median parissa.

Mikä sosiaalisessa mediassa kiinnostaa?

Sosiaalisen median alustat ovat helppokäyttöisiä ja käyttäjäkeskeisiä. Internetin käyttöliittymät ovat responsiivisia ja intuitiivisia, jolloin somessa olo jatkuu, vaikka palvelun käyttäjä sammuttaisi pöytätietokoneen ja kytkeytyisi mobiililaitteen avulla sosiaaliseen mediaan.

Mikä sitten on sosiaalisen median ja perinteisen median ero? Erona on tietenkin se, että sosiaalinen media on vuorovaikutuksellista ja henkilökohtaista. Näin ei ole perinteisessä mediassa, kuten lehdissä. Sanoma- ja aikakauslehdet kyllä jakavat tietoa, mutta sosiaalinen kanssakäyminen, eli vastavuoroisuus puuttuu.

Tulevaisuudessa muutosvalmius tulee entisestään kasvamaan, jolloin kaikki aikaansa seuraavat media-alan yritykset tulevat palkkaamaan lisää data-analyytikkoja ja kasvuhakkereita. Sosiaalisen median palveluja/foorumeita kehitettäessä tullaan siis käytännössä tasapainoilemaan sekä journalistisen sisällön että korkealuokkaisen teknologian välillä.

DynamiX