• Home
  • /Telecom
  • /Millainen on Telecom Finlandin tytäryhtiö Sonera SmartTrust?
Millainen on Telecom Finlandin tytäryhtiö Sonera SmartTrust?

Millainen on Telecom Finlandin tytäryhtiö Sonera SmartTrust?

Telecom Finlandin tai oikeastaan Telia Finlandin eräs kiinnostavimmista tytäryhtiöistä on Sonera SmartTrust, joka perustuu Harri Vatasen tekemiin keksintöihin. Erityisesti tietoturvapalveluratkaisut korostuvat Sonera SmartTrust:ssa. Tietoturvasta huolehtiminen on erityisen tärkeää nykyaikana, kun nettiin pääsee jo lähes jokainen, jolloin moni netin käyttäjä on liikkeellä ketunhäntä kainalossa. Kerromme tällä sivulla hieman lisää tästä mielenkiintoisesta tytäryhtiöstä.

Langattomat maksuratkaisut matkapuhelimiin ovat Sonera SmartTrustin erikoisalaa

Sonera SmartTrust on kehitellyt esimerkiksi matkapuhelimiin sopivia maksuratkaisuja, jotka toimivat langattomasti. Lisäksi se on keskittynyt tarjoamaan erilaisia tietoturvapalveluita. Kehitystyö oli kuitenkin kallista ja investoinnit olivat suuria. Vaikka langattomat matkapuhelinten avulla toimivat maksuratkaisut ovatkin kiistämättä nykypäivää, ei niiden kehittely siivittänyt SmartTrustia sen toivomaan menestykseen, vaan syöksykierre oli väistämättä edessä.

Mobiilimaksaminen on kiistatta nykypäivää, helpottaahan se huomattavalla tavalla kiireisten kuluttajien arkea ja tekee maksamisesta todella helppoa. Luultavasti tulevaisuudessa yhä useampi liike suosii mobiilimaksamista. Onkin harmillista, ettei Sonera SmartTrust hyvästä ideastaan huolimatta saavuttanut menestystä.

SmartTrust joutui rajujen saneerausten ja säästötoimien kohteeksi

Monien vaiheiden jälkeen SmartTrust joutui rajujen saneerausten ja säästötoimien kohteeksi. Satoja työntekijöitä jäi saneerauksen myötä työttömäksi. Samalla yhtiö joutui vakavaan patenttikiistaan ja sen henkilöstössä tapahtui suuria muutoksia. Suuria irtisanomisia oli jälleen edessä ja moni yhtiön työntekijä menetti työpaikkansa. Lopulta enemmistöosuus yhtiöstä päätyi myyntiin.

DynamiX